Ostvarite 5% popusta na sve online porudžbine do 30.06.

Odgovornost prilikom korišćenja klima uređaja

Ko bi izdržao vrućinu bez klima uređaja?

U vrućim klimatskim uslovima klima nije luksuz nego neophodan element proživljavanja tokom paklenih, sparnih dana.

Ali nažalost, kao i mnoge druge moderne pogodnosti, klima ima svoje nedostatke.

Jesu li oni toliko ozbiljni da bi vas naterali da dvaput razmislite pre korišćenja klima uređaja?

Zašto je klima štetna

Većina problema povezanih s klimom nastaju zbog nepravilnog korišćenja ovog uređaja. Mnogi misle da čim više radi klima uređaj tim je bolje za njih. Naravno da to nije tako.  Dokazano je da klima uređaj pogoršava simptome artritisa, neuritisa i sinusitisa, stvarajući potpunu blokadu u glavama osoba koje imaju probleme sa sinusima.

Nije samo to – pretpostavlja se da klima ima i suptilniji uticaj na zdravlje. Na primer, ljudi koji stalno rade u klimatizovanim prostorijama, češće obolijevaju od gripaprehlade i upala grla.

Budite umereni

Naravno da postoje i pogodnosti klima uređaja. Klima stvara u kući prijatnu atmosferu, bez obzira na vrućinu. Smanjuje osip od vrućine i groznicu, od koje pate alergične osobe. Kvalitetan klima uređaj pročišćava vazduh, smanjuje vlažnost i uklanja neugodne mirise.

U rashlađivanju prostora klima uređajem ne treba preterivati , razlika izmedju spoljne i unutrašnje temperature ne treba biti veca od 8 -10 stepeni. Provetravanje prostora treba praktikovati, ako je sunčana strana obavezno zamračivanje. Prilikom odlaska na spavanje uredjaj podesiti na sleep mode.

Smanjeni rad klima uređaja možete smanjiti i potrošnju struje. Na primer, povećanje temperature klime samo za 2-3 stepena smanjiće njenu potrošnju za 60%.

Redovno čistite vašu klimu da na postane rasadnik štetnih mikroorganizama.

PODEli:

Filteri
Brend
Brend
Kapacitet
Kapacitet
WiFi
WiFi
Inverter
Inverter
Ova web stranica koristi kolačiće (‘cookies’) kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.