Čišćenje klima uređaja

Mnogi smatraju da nakon instalacije nije potrebno više ništa činiti s klimom u prostoriji. Međutim, od velike je važnosti njeno redovno čišćenje i održavanje. Kako mnogi znaju da klime spadaju u najveće alergene unutar domaćinstva, sigurnost vas i vaših ukućana mora biti na prvom mestu.

Kao i uvek prva stvar koju želite učiniti kada se radi o toj opremi, prilikom čišćenja morate biti sigurni da je napajanje isključeno. Većina klima uređaja imaju mogućnost prekinuti dovod električne energije udaljeno nekoliko metara od kondenzatora (Kondenzator je dio vašeg sustava za klimatizaciju koji se nalazi izvan.) Kad otvorite poklopac ondje bi se trebala nalaziti ručka koja se može izvući te na taj način dolazi do prekida energije i napajanja. Nakon što ste uklonili ručku, pobrinite se da se isti poklopac zatvori. A ako želite biti ekstra sigurni da je napajanje u potpunosti prekinuto, pronađite osigurač u električnoj ploči koja se odnosi na klima uređaj i isključite ga.

Skinite gornji poklopac vašeg uređaja te ćete videti filter koji se nalazi unutar uređaja. Proleće je sjajna prilika da zamenite taj filter vazduha. Nakon što se unutar njega nakupilo puno prašine za vreme zimskih dana, vrlo je verovatno da je u ovo doba godine vaš filter najprljaviji. Klima je vrlo izbirljiva i osetljiva na protok vazduha. Ako je filter začepljen, vaš ventilator će koristiti mnogo energije i raditi mnogo teže. To za vas nije dobro, jer je moguće da dođe do raznih zdravstvenih problema,a i s takvim filterom vaš klima uređaj postaje beskoristan. Promenite ga i očistite svakih nekoliko meseci ili ako ste uređaj koristili češće možete ih i svaki mesec isprati pod hladnom vodom.

Na kraju, možete očistit klimatizacioni odvod svake godine. To nije obavezno i ne mora nužno uticati na rad uređaja, ali neugodne naslage i prljavština koje se nakupe u njemu mogli bi dovesti do začepljenja. Ako smatrate da niste adekvatni i stručni za obavljanje takvog posla, pozovite klimaCOLD servisera koji će celokupan servis klime napraviti umesto vas.

Vodite računa da klima uređaji zahtevaju redovno održavanje, a najbitnije je redovno menjanje filtera i godišnji servis. Na taj način ćete produžiti vek trajanja vašeg klima uređaja. Dakle, kad god je potreban popravak klima uređaja, održavanje ili instalacija možete kontaktirati klimaCOLD a naši instalateri će biti u kontaktu s vama i odmah će vam pružiti svu pomoć koja vam je potrebna. Uz našu pomoć lakše ćete odabrati odgovarajući klima uređaj, mesto instalacije, način rukovanja i održavanja, kao i sve popratne stvari vezane za klima uređaje.

PODEli:

Filteri
Brend
Brend
Inverter
Inverter
Kapacitet
Kapacitet
WiFi
WiFi
Inverter
Inverter
Tip
Tip