Montaža klima uređaja

1. Klimatizujte Vaš stambeni, poslovni iradni prostor na vreme, van letnjih vrućina i gužvi. Klimatizeri će moći da odvoje više vremena za Vas, uklopićete termin kada Vama odgovara i dobićete povoljnucenu uredjaja i usluga.

2. Odlučite se za ovlašćen servis kojim će te dobiti profesionalnu montažu i ispoštovanu garanciju a ne samo naj jeftiniju i ne sigurnu varijantu.

3. Pravilan odabir mesta montaže je prvi korak. Gledajte da Vam položaj klime koliko to situacija dozvoljava pokrije što veći deo stana a da klima uredjaj ne duva direktno u Vas, kao i da spoljna jedinica ne smeta komšijama, prolaznicima. Izbegnite trošak ponovne montaže klime.

4. Klima uredjaj unutrašnja i spoljna jedinica treba da budu postavljeni u libeli i čvrsto utiplovani u zid (postoje situacije kada su zidovi trošni pa treba obratiti posebnu pažnju).

5. Instalacija-cevovod treba da budu estetski lepo rešeni, crevo za odvod kondenzata treba da bude pod padom kako voda ne bi zastajala i vraćala se unutra. Estetski je lepše ako imate tehničkih mogućnosti i ako je stan u renoviranju instalaciju utopiti, uštemati u zid ili staviti ukrasne kanalice preko cevi. To su dodatni troškovi ali ne montirate klima uredjaj sveki dan.

6. Spoljna jedinica na hlađenju izduvava topao vazduh tako da mislite i o tome ako je klima npr. na terasi

7. Pri montaži klime instalaciju treba vakumirati kako bi klima uredjaj radio punim kapacitetom i imao duži radni vek.

8. Crevo za odvod kondenzata treba usmeriti tako da ne smeta prolaznicima , komšijama.

9. Prolazne rupe kroz zid treba zaštititi spolja i iznutra kako bi bilo estetski lepše, ne bi ulazili insekti i duvalo kroz njih.Spoljni deo instalacije treba zaštititi od uticaja sunca.

10. Klima uredjaj treba probati na hlađenju i grejanju, upoznati vlasnika sa rukovanjem, mogućnostima i održavanjem klima uređaja, overiti garanciju i redovno raditi godišnje servise.

11. Pre dolaska montažera poželjno je da usaglasite stavove svih ukućana, pa ako ima potrebe i komšija zbog buke, proširenog veša u stanovima ispod Vas ili spoljne jedinice koja će možda smetati komšiji i da odredite ko će se dogovarati sa majstorima ako ste u vreme dolaska ekipe odsutni a kako posle ne bi bilo nesuglasica.

PODEli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on tumblr
Share on reddit

slično

kapacitet

Tip klime

WiFi

Inverter

Kategorija

Ova web stranica koristi kolačiće (‘cookies’) kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.