Ostvarite 5% popusta na sve online porudžbine do 30.06.

Montaža klima uređaja

1. Klimatizujte Vaš stambeni, poslovni iradni prostor na vreme, van letnjih vrućina i gužvi. Klimatizeri će moći da odvoje više vremena za Vas, uklopićete termin kada Vama odgovara i dobićete povoljnucenu uredjaja i usluga.

2. Odlučite se za ovlašćen servis kojim će te dobiti profesionalnu montažu i ispoštovanu garanciju a ne samo naj jeftiniju i ne sigurnu varijantu.

3. Pravilan odabir mesta montaže je prvi korak. Gledajte da Vam položaj klime koliko to situacija dozvoljava pokrije što veći deo stana a da klima uredjaj ne duva direktno u Vas, kao i da spoljna jedinica ne smeta komšijama, prolaznicima. Izbegnite trošak ponovne montaže klime.

4. Klima uredjaj unutrašnja i spoljna jedinica treba da budu postavljeni u libeli i čvrsto utiplovani u zid (postoje situacije kada su zidovi trošni pa treba obratiti posebnu pažnju).

5. Instalacija-cevovod treba da budu estetski lepo rešeni, crevo za odvod kondenzata treba da bude pod padom kako voda ne bi zastajala i vraćala se unutra. Estetski je lepše ako imate tehničkih mogućnosti i ako je stan u renoviranju instalaciju utopiti, uštemati u zid ili staviti ukrasne kanalice preko cevi. To su dodatni troškovi ali ne montirate klima uredjaj sveki dan.

6. Spoljna jedinica na hlađenju izduvava topao vazduh tako da mislite i o tome ako je klima npr. na terasi

7. Pri montaži klime instalaciju treba vakumirati kako bi klima uredjaj radio punim kapacitetom i imao duži radni vek.

8. Crevo za odvod kondenzata treba usmeriti tako da ne smeta prolaznicima , komšijama.

9. Prolazne rupe kroz zid treba zaštititi spolja i iznutra kako bi bilo estetski lepše, ne bi ulazili insekti i duvalo kroz njih.Spoljni deo instalacije treba zaštititi od uticaja sunca.

10. Klima uredjaj treba probati na hlađenju i grejanju, upoznati vlasnika sa rukovanjem, mogućnostima i održavanjem klima uređaja, overiti garanciju i redovno raditi godišnje servise.

11. Pre dolaska montažera poželjno je da usaglasite stavove svih ukućana, pa ako ima potrebe i komšija zbog buke, proširenog veša u stanovima ispod Vas ili spoljne jedinice koja će možda smetati komšiji i da odredite ko će se dogovarati sa majstorima ako ste u vreme dolaska ekipe odsutni a kako posle ne bi bilo nesuglasica.

PODEli:

Filteri
Brend
Brend
Kapacitet
Kapacitet
WiFi
WiFi
Inverter
Inverter
Ova web stranica koristi kolačiće (‘cookies’) kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.