Kako da uštedite struju koristeći klima uređaj

Pred vama su 4 načina da se istovremeno rashladite i uštedite energiju koristeći klima uređaj:

Kupite klima uređaj s podesivim termostatom

Na taj način moći ćete da podesite temperaturu kakvu želite da imate u prostoriji i kada se vratite kući prostorija će već biti dobro rashlađena. Kupite termostat koji odgovara i sistemu hlađenja i sistemu grejanja. Noviji modeli klima uređaja imaju i merač vremena i termostat.

Kupite plafonski ventilator 

Ventilator možda neće rashladiti prostoriju, ali ćete se zbog strujanja vazduha osećati prijatnije i kada je u prostoriji viša temperatura. Na taj način termostat na klima uređaju moći ćete da namestite na višu temperaturu i tako potrošite manje energije, a opet ćete se rashladiti. Međutim, s obzirom na to da ventilator ne snižava temperaturu u sobi nema smisla da ga ostavljate upaljenog dok niste kod kuće jer ćete tako samo bespotrebno trošiti struju.

Posadite biljke (žbunje)

Velike biljke (žbunje) koje stvaraju senku posađene s južne i zapadne strane vaše kuće smanjiće akumuliranje vrućine tokom dana.

Stvorite promaju

Najlakši način da rashladite prostoriju je da otvorite prozor, ali ne previše. Što manje otvorite prozor, to ćete stvoriti veću promaju. Otvorite prozore u više prostorija u vašem domu kako biste videli na koji način se stvara najprijatnija promaja.

PODEli:

slično

kapacitet

Tip klime

WiFi

Inverter

Kategorija

Ova web stranica koristi kolačiće (‘cookies’) kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.